• info@kvw-venray.nl

Veelgestelde Vragen

deelnemer

Er is nog geen geld afgeschreven. Mag mijn kind nu wel of niet meedoen?

De deelnamekosten worden pas begin juni afgeschreven. Wilt u er zeker van zijn dat uw kind mee mag doen, help dan een handje mee! Op die manier is uw kind gegarandeerd van deelname.

Er is pas voor één van de mijn kinderen geld afgeschreven. Mag mijn andere kind nog wel meedoen?

Onze incasso vindt in delen plaats verspreid over twee weken. Het kan dus voorkomen dat het geld van uw ene kind als is afgeschreven en van het andere nog niet. Als na twee weken het geld voor uw andere kind nog niet is afgeschreven, kunt u het beste even contact met ons opnemen.

Hoe kan ik mijn kind aanmelden voor KVW?

Sinds 2012 kan aanmelden voor KVW alleen nog via de site. Heb je geen internet? Vraag het dan even aan buren/vrienden, of maak gebruik van de publiekscomputers bij het Gemeentehuis. Lukt dit niet, neem dan contact op via een van de telefoonnummers die in het informatieboekje staan.

Hoe lang bestaat Kindervakantiewerk al?

Kindervakantiewerk is voor het eerst georganiseerd in 1952. In 2021 zal KVW 70 jaar bestaan.

Hoeveel personen geven leiding aan een groepje?

In de regel wordt ieder groepje geleid door twee personen. Ervaren leiding kan op verzoek en met toestemming van de hoofdleiding ook alleen aan een groepje leiding geven.

Hoeveel zakgeld mag mijn kind meenemen?

Geef kinderen in principe géén geld mee. Op 2 dagen (dinsdag en donderdag) is er een uitzondering doordat we een bezoek brengen aan de bioscoop respectievelijk een uitstapje hebben. In het programmaboekje staan zakgeldrichtlijnen.

Ik heb geen internet. Hoe kan ik mij dan aanmelden?

Als je geen internet hebt, kun je gebruik maken van de computers bij het Gemeentehuis. Je kunt natuurlijk ook buren/vrienden vragen. Lukt dit allemaal niet, neem dan contact op via een van de telefoonnummers die in het informatieboekje staan.

Mijn kind gaat na de zomer naar groep 3. Mag hij meedoen met Kindervakantiewerk?

Nee, de kinderen van groep 3 t/m 7 van de basisscholen mogen meedoen. Hierbij wordt gekeken naar de groep waarin ze het afgelopen schooljaar gezeten hebben.

Mijn kind gebruik medicijnen. Wat nu?

Op het aanmeldformulier kunt u bijzonderheden kwijt. Is er echt iets speciaals, dan kunt u met ons contact opnemen.

Mijn kind heeft speciale aandacht nodig. Mag/kan hij dan nog wel meedoen?

Uiteraard is kindervakantiewerk er voor iedereen. Er is normaal gesproken voldoende ervaren leiding en organisatie aanwezig voor deze extra aandacht. Neem wel even contact op met de organisatie voor wederzijdse vragen.

Mijn kind wil per se niet bij een bepaalde persoon in de groep. Kan dat?

Bij de aanmelding kunt u dit als bijzonderheid opgeven. Wij houden daar normaal gesproken altijd rekening mee.

Op mijn rekening is automatische incasso niet mogelijk. Kan mijn kind dan toch meedoen?

Het beste kunt u dan contact opnemen met onze penningmeester, zodat bij wijze van uitzondering de betaling contant kan geschieden.

Sommige kinderen geven aan hun de leiding aan het einde van de week een tekening of iets anders, mag dat?

Iedereen die vrijwillig bezig is, vindt het natuurlijk leuk daarvoor bedankt te worden. Maar of jij dat wilt doen, moet je natuurlijk helemaal zelf weten.

Vinden jullie zwemmen met zo’n grote groep wel veilig?

Tijdens het zwemmen is er extra toezicht door zowel de badmeesters van De Sprank als door onze eigen organisatie. Tevens bevinden zich veel leiders en leidsters in het water. Bij de jongste kinderen is het diepste gedeelte van het zwembad afgesloten. Kinderen zonder zwemdiploma moeten, ongeacht hun leeftijd, altijd zwembandjes aan. Tijdens ons uitstapje wordt er niet gezwommen, omdat wij die locaties te onoverzichtelijk en daarmee te onveilig vinden.

Waar gaat het uitstapje naartoe?

Dit zal bekend gemaakt worden na het sluiten van de inschrijving.

Waarom mogen de kinderen zakgeld meenemen?

Op dinsdag gaan we met de hele groep naar de bioscoop. Met een beetje zakgeld kunnen de kinderen daar wat lekkers kopen. Op donderdag is er het uitstapje en ook daar kunnen de kinderen met zakgeld wat lekkers kopen.

Hierdoor leren de kinderen goed met geld om te gaan. Het gaat om relatief kleine bedragen. De kinderen moeten dus echt zelf op hun geld letten.

Waarom staat er niet in het boekje waar het uitstapje naartoe gaat?

De organisatie wil voorkomen dat kinderen uitsluitend voor het uitstapje meegaan. Kindervakantiewerk is namelijk 5 dagen. Daarom maken wij dat pas bekend na het sluiten van de inschrijving.

Wanneer is Kindervakantiewerk de komende jaren?

Kindervakantiewerk is altijd in de eerste week van de basisschoolvakantie van de regio Zuid.