• info@kvw-venray.nl

Blogarchief

Op mijn rekening is automatische incasso niet mogelijk. Kan mijn kind dan toch meedoen?

Het beste kunt u dan contact opnemen met onze penningmeester, zodat bij wijze van uitzondering de betaling contant kan geschieden.

Mijn kind heeft speciale aandacht nodig. Mag/kan hij dan nog wel meedoen?

Uiteraard is kindervakantiewerk er voor iedereen. Er is normaal gesproken voldoende ervaren leiding en organisatie aanwezig voor deze extra aandacht. Neem wel even contact op met de organisatie voor wederzijdse vragen.

Mijn kind gaat na de zomer naar groep 3. Mag hij meedoen met Kindervakantiewerk?

Nee, de kinderen van groep 3 t/m 7 van de basisscholen mogen meedoen. Hierbij wordt gekeken naar de groep waarin ze het afgelopen schooljaar gezeten hebben.

Er is nog geen geld afgeschreven. Mag mijn kind nu wel of niet meedoen?

De deelnamekosten worden pas begin juni afgeschreven. Wilt u er zeker van zijn dat uw kind mee mag doen, help dan een handje mee! Op die manier is uw kind gegarandeerd van deelname.

Hoe lang bestaat Kindervakantiewerk al?

Kindervakantiewerk is voor het eerst georganiseerd in 1952. In 2021 zal KVW 70 jaar bestaan.

Wanneer is Kindervakantiewerk de komende jaren?

Kindervakantiewerk is altijd in de eerste week van de basisschoolvakantie van de regio Zuid.

Waarom mogen de kinderen zakgeld meenemen?

Op dinsdag gaan we met de hele groep naar de bioscoop. Met een beetje zakgeld kunnen de kinderen daar wat lekkers kopen. Op donderdag is er het uitstapje en ook daar kunnen de kinderen met zakgeld wat lekkers kopen.

Hierdoor leren de kinderen goed met geld om te gaan. Het gaat om relatief kleine bedragen. De kinderen moeten dus echt zelf op hun geld letten.

Vinden jullie zwemmen met zo’n grote groep wel veilig?

Tijdens het zwemmen is er extra toezicht door zowel de badmeesters van De Sprank als door onze eigen organisatie. Tevens bevinden zich veel leiders en leidsters in het water. Bij de jongste kinderen is het diepste gedeelte van het zwembad afgesloten. Kinderen zonder zwemdiploma moeten, ongeacht hun leeftijd, altijd zwembandjes aan. Tijdens ons uitstapje wordt er niet gezwommen, omdat wij die locaties te onoverzichtelijk en daarmee te onveilig vinden.

Mijn kind wil per se niet bij een bepaalde persoon in de groep. Kan dat?

Bij de aanmelding kunt u dit als bijzonderheid opgeven. Wij houden daar normaal gesproken altijd rekening mee.

Waarom staat er niet in het boekje waar het uitstapje naartoe gaat?

De organisatie wil voorkomen dat kinderen uitsluitend voor het uitstapje meegaan. Kindervakantiewerk is namelijk 5 dagen. Daarom maken wij dat pas bekend na het sluiten van de inschrijving.