• info@kvw-venray.nl

Veelgestelde Vragen

leiding

Hoe lang bestaat Kindervakantiewerk al?

Kindervakantiewerk is voor het eerst georganiseerd in 1952. In 2021 zal KVW 70 jaar bestaan.

Hoeveel personen geven leiding aan een groepje?

In de regel wordt ieder groepje geleid door twee personen. Ervaren leiding kan op verzoek en met toestemming van de hoofdleiding ook alleen aan een groepje leiding geven.

Ik ben niet de hele week beschikbaar. Kan ik toch leiding draaien?

We proberen natuurlijk op een groepje de hele week dezelfde leiding te hebben, maar ook voor een paar dagen kun je ons altijd helpen. Je kunt spellen begeleiden of iemand opvangen die een dag niet kan i.v.m. ziekte, werk of studie. Als je zelf iemand kent met wie je een hele week kunt vullen, kan dat natuurlijk ook.

Ik ben nog geen 15. Kan ik toch bij KVW helpen?

Als je nog geen 15 bent en je niet meer met KVW mee kunt doen, kun je je samen me een van je ouders of oom/tante opgeven als leiding. Tijdens KVW zul je met zijn/haar groepje meegaan als hulpleiding.

Ik ben te jong om leiding te draaien. Kan ik jullie toch helpen?

Als een van jouw ouders als leiding meedoet met KVW, dan kun je wel met hem of haar meekomen als hulpleiding. Jullie geven dan samen aan een groepje leiding.

Ik heb ervaring als leiding. Mag ik ook alleen aan een groep leiding geven?

Als je al vaker meegedaan hebt als leiding bij KVW, kun je bij aanmelding aangeven dat je graag alleen een groepje wilt. De hoofdleiding zal bepalen of dit ook mogelijk is. Hierbij zal met name gekeken worden hoe je de afgelopen jaren leiding gegeven hebt. Ouders van deelnemende kinderen die leiding willen geven, krijgen vaak wel direct een groepje alleen.

Ik heb geen internet. Hoe kan ik mij dan aanmelden?

Als je geen internet hebt, kun je gebruik maken van de computers bij het Gemeentehuis. Je kunt natuurlijk ook buren/vrienden vragen. Lukt dit allemaal niet, neem dan contact op via een van de telefoonnummers die in het informatieboekje staan.

Ik wil graag meedoen in het kader van de Maatschappelijke Stage. Kan dat?

KVW werkt mee aan de Maatschappelijke Stage (MaS). Aanmelding gaat alleen via het MaS-plein Venray. Voor meer informatie daarover, kun je bij je mentor terecht. Er is wel een maximum aantal stageplaatsen.

Ik wil graag samen met een vriend/vriendin leiding draaien. Kan dat?

Ja, je kunt aangeven om samen met iemand leiding te willen draaien. Bij het indelen van de leiding zal daar rekening mee gehouden worden.

Ik wil graag samen met een vriend/vriendin leiding geven. Kan dat?

Ja hoor. Bij je aanmelding kun je opgeven met wie je graag samen aan een groep leiding wilt geven. Ben je dit vergeten? Laat het dan even via een mailtje aan ons weten.

Mag je ook met z’n drie├źn aan een groepje leiding geven?

Helaas. Uit ervaring hebben wij geleerd dat groepen beter draaien met 2 leiders/leiders. Daarom is 2 het maximum.

Waar gaat het uitstapje naartoe?

Dit zal bekend gemaakt worden na het sluiten van de inschrijving.

Wanneer is Kindervakantiewerk de komende jaren?

Kindervakantiewerk is altijd in de eerste week van de basisschoolvakantie van de regio Zuid.

Wat is de minimumleeftijd om leiding te kunnen zijn?

De minimumleeftijd om leiding te zijn is 15 jaar.

Word je betaald als leiding?

Nee, kindervakantiewerk is puur vrijwilligerswerk en ontzettend leuk om te doen. Wel hebben we een gezellige feestavond als afsluiting van de week.