Orde van de Hazekeutel voor Wim Lenssen

Wim LenssenDe Orde van de Hazekeutel is de hoogste onderscheiding van Roojse Jeugdvastelaovesvereniging “D’n Hazekeutel”. Deze wordt ieder jaar uitgereikt aan een persoon die zich meer dan 20 jaar belangeloos voor de Venrayse jeugd heeft ingezet.

Dit jaar wordt de onderscheiding uitgereikt aan Wim Lenssen. Wim is getrouwd met Angel, heeft drie kinderen en werk als financieel consulent bij de gemeente Horst aan de Maas. Wim is een vrijwilliger in hart en nieren. Dit werd hem met de paplepel ingegoten door zijn vader Piet Lenssen, die bij de schutterij en Katholieke Arbeiders Bond in Venray een zeer actieve rol had. In 1973 begon Wim als leider van een groepje jongens bij het kindervakantiewerk (K.V.W.) en moest meteen vol aan de bak. Dat viel hem niet mee, en het was dat hij vervolgens in de tweede week een rustig meidengroepje kreeg, wat hem besloot door te gaan als leider. Vanuit deze groepsleidersrol kwam Wim in 1979 bij de organisatie terecht. Hij vervulde daarbij o.a. de jarenlang de rol van hoofdleider, penningmeester en voorzitter.

Ook was Wim, net als veel familieleden, jarenlang zeer actief bij SV Venray. Hij startte in 1975 als jeugdleider en werd vervolgens al snel bestuurslid van de jeugdcommissie (Hoofdleider bij de E-afdeling en penningmeester) en organiseerde o.a. het voetbalkamp. In 1990 werd hij voorzitter van de jeugdcommissie.

In 1993 werd hij gevraagd als voorzitter van K.V.W. Dit combineren met het SVVenray was niet haalbaar. Omdat zijn vrouw voetballen niets voor hun dochter vond en K.V.W. wel viel hier de keuze uiteindelijk op. En dit beviel Wim zo goed dat hij de voorzittershamer maar liefs tot 2004 in handen heeft gehad. Saillant detail is dat dochter Katrijn nu de hamer in handen heeft. Wim’s zonen Wouter en Maarten zijn overigens ook jaren actief geweest als leiding bij het kindervakantiewerk en helpen nu daar waar nodig; over familietradities gesproken!

Wim is door zijn ervaring en ook dankzij de ondersteuning van zijn vrouw Angel niet meer weg te denken bij het K.V.W. “Als Wim als leider bezig is, weet hij zich perfect aan te passen aan het niveau van de kinderen”, aldus vrouw Angel, die in begin wel moest wennen aan de aparte kleedstijl van Wim tijdens de kindervakantieweek.

Wim is ook nog van 1990 tot 2002 lid geweest bij de medezeggenschapsraad (MR) van De Kemp en na de fusie bij de Toverbal en vanuit zijn functie ook betrokken geweest bij het oprichten van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR) van SPOVenray in 1998. Hij was tevens lid van de ouderraad om de nodige activiteiten voor de jeugd te verzorgen.

Wim heeft ook altijd fotografie als hobby gehad. Na het analoge tijdperk ontdekt hij nu samen met zijn zoon Maarten de wereld van de digitale camera. “Het leuke is dat wij beiden een hele andere kijk hebben op de onderwerpen die wij fotograferen”, vertelt Wim enthousiast.

Voor dit vrijwilligerswerk wil het bestuur van de Hazekeutel Wim Lenssen in het zonnetje zetten en hem onderscheiden met de Orde van de Hazekeutel.

De uitreiking zal plaatsvinden in de foyer van de schouwburg tijdens de jeugdzitting op zondag 13 januari 2013. De uitreiking zal omstreeks 16.00 uur plaats vinden. Een gelegenheid tot feliciteren zal om 16.40 uur zijn, samen met het nieuwe prinselijk trio.

Tot ziens op 13 januari 2013 !

Jeugdvastelaovesvereniging De Hazekeutel