Kindervakantiewerkkrant 22

(anoniem ingezonden door “Meneer de Uil”)

Meneer De UilDe tweede dag van kindervakantiewerk, lieve kijkbuiskinderen, begon zoals gewoonlijk met het verzamelen van de groepjes. Voor sommige kinderen viel het tegen hun groepje of de afgesproken verzamelplaats terug te vinden. Gelukkig vond uiteindelijk elk kind (soms met enige hulp van de omroepinstallatie) zijn eigen groepje.

De jongste kinderen mochten zich ’s ochtends van hun meest creatieve kant laten zien; t-shirt versieren, aardappelpoppetjes knutselen, ballonnen versieren en nog allerlei andere knutselactiviteiten. Meneer de Uil wist niet dat er zoveel creatieve kindertjes in Venray en omgeving woonden en was erg verwonderd over al het moois dat de lieve kijkbuiskindertjes maakten. Ondertussen waren de kinderen uit groep 5/6/7 in de bioscoop naar de film Heksje Lilly 2 aan het kijken. De film was erg spannend! Lilly moest met toverspreuken en samen met haar draakje de koning van Mandolan bevrijden uit de verboden stad en terug brengen naar Mandolan zodat hij zijn troon weer kon bestijgen. Dit ging niet zonder slag en stoot, maar gelukkig kwam alles goed en konden de kindertjes met een gerust hart gaan genieten van al het lekkers wat ze van thuis mee hadden genomen en gekregen. Daarnaast kregen ze zoals altijd melk en chocolademelk om al het lekkers mee weg te spoelen. Na de pauze werd er gewisseld. De kinderen van groep 3/4 liepen in de stralende zon naar de bioscoop. Voor sommige kinderen was dit de eerste keer dat ze in de bioscoop waren en vonden het toch een beetje spannend. Gelukkig ging de leiding met hen mee, zodat de stoere leiders en leidsters de handjes van de lieve kijkbuiskindertjes vast konden houden. Tijdens de pauze werd de snoepkraam, net zoals ’s ochtends gebeurde, geplunderd, zodat er na de pauze lekker gesmikkeld kon worden van alle zoetigheid. De oudere kindertjes waren ondertussen druk bezig met knutselen. Ook zij wisten wel raad met alle knutselspulletjes. Voor dat ze wisten was het alweer 16 uur en tijd om opgehaald te worden. Maar niet voordat de ouders, leidsters en leiders alle prachtige dingen die de kinderen hadden gemaakt hadden gezien.

Tot zijn grote spijt moet Meneer de Uil de lieve kijkbuiskindertjes toch even op het hart drukken dat zij morgen een regencape of -poncho mee moeten nemen, want de weersvoorspellingen voor morgen zijn niet zo goed. De kindertjes willen natuurlijk niet niet zoals Meneer de Uil de hele dag in een nat verenpak moeten lopen of vliegen.

En nu maar knus naar jullie warme nestjes en denk erom oogjes dicht en snaveltjes toe, slaap lekker.