Kindervakantiewerkkrant 24

(anoniem ingezonden door “Meneer de Uil”)

Meneer De UilDe vierde dag van kindervakantiewerk, lieve kijkbuiskinderen, begon zoals gewoonlijk met het verzamelen van de groepjes (alweer, ja alweer). Net zoals gister konden de regenponchos weer uit de tasjes gehaald worden en aangetrokken worden.
De kinderen van groep 5, 6 en 7 hadden vandaag twee activiteiten: zwemmen en sport en spel. De ene helft van de kinderen ging in de Sprank bommetjes maken, duiken van de duikplank, surfen op de hoge golven in het bubbelbad en glijden van de glijbaan. Meneer de Uil was verwonderd hoe goed de waterratjes konden zwemmen, hoe vaak ze achter elkaar van de glijbaan gingen en hoe hoog ze de druppels water konden laten komen tijdens het maken van de bommetjes (het leek wel een slagveld). Ondertussen was de andere helft van de kindertjes bezig met het sport en spelactiviteit. Net zoals de kindertjes van groep 3 en 4 gister gingen ook zij vol er tegenaan. De zweetdruppeltjes stroomden van de voorhoofdjes, maar daar lieten zij zich niet door uit het veld slaan. Ze bleven maar doorgaan. Sommige leiders gingen ook helemaal op in het aanmoedigen en waren daarom ook blij als een spel afgelopen was zodat ze even op adem konden komen.
De kindertjes uit groep 3 en 4 hadden ’s ochtends vossenjacht. Ze gingen in het centrum van Venray op zoek naar de vossen. Aan de hand van foto’s werden ze van vos naar vos gestuurd en kregen ze vragen over het figuur dat de vos uitbeeldden. Meneer de Uil was onder de indruk van hoe fanatiek de kindertjes waren om de vossen te vinden en de vragen van de vossen te beantwoorden. Voordat de kindertjes het door hadden was het alweer tijd om te gaan lunchen. De broodtrommeltjes met al het lekkers dat de kindertjes van thuis mee hadden genomen werden tevoorschijn gehaald en de kindertjes begonnen lekker te smikkelen en op krachten te komen. Na het eten wisselden de groepen van de kindertjes uit groep 5, 6 en 7 van activiteit en gingen de kindertjes uit groep 3 en 4 een verjaardagsfeest vieren. Er werden diverse spelletjes gespeeld zoals koek happen, wie/wat ben ik, ganzenbord en een soort stoelendans. Ook al kregen de kindertjes geen snoepzak aan het eind van het kinderfeest, het was toch een zeer geslaagd feest. Ondanks het matige weer was het weer een geslaagde dag van KVW 2011.
Nadat de ouders hun feestbeestjes hadden opgehaald, begon het Kindervakantiewerkavondprogramma voor de kinderen van groep 7. Deze begon met het verdelen van de slaapspullen die de kindertjes van thuis mee hadden gebracht en de tent werd omgetoverd tot een grote slaapzaal met een slaapgedeelte voor de jongens en een voor de meisjes. Vervolgens werden er groepjes gevormd. Om de kinderen op kracht te laten komen voor de spooktocht kregen ze friet en snacks. Vervolgens werd er gewandeld naar de Tienerdisco waar flink werd gedanst onder leiding van Paul Jansen. De groepjes, lieve kijkbuiskinderen, mochten één voor één vertrekken vanuit de Tienerdisco om de spookttocht te gaan lopen, helaas waren de weergoden niet zo goed gezind, maar daar lieten de kindertjes en de leiders zich niet door uit het veld slaan. De kinderen vertrokken met veel kabaal en stoere praat. Nadat de eerste twee spoken waren gepasseerd ging de route verder door het bos, waar de kinderen pas echt de stuipen op het lijf werd gejaagd. Wie dacht ongestoord het bos weer uit te kunnen lopen kwam bedrogen uit want een van de vriendjes van Casper het vriendelijke spookje liet de kinderen nog één keer goed schrikken. De route werd vervolgd en bracht de kinderen nog langs menig spook en griezel die de kinderen goed lieten schrikken. Niet elk kind (en leiding), lieve kijkbuiskinderen, kwam weer even luidruchtig en stoer terug bij de tent. Omdat sommige kinderen toch wel erg bang waren geworden werden de spoken één voor één voorgesteld en bleek het allemaal leiding van Kindervakantiewerk te zijn.
De kinderen gingen met een gerust hart naar bed en zo kwam het allemaal toch nog tot een goed einde.

En nu maar knus naar jullie warme nestjes en denk erom oogjes dicht en snaveltjes toe, slaap lekker.