Kindervakantiewerkkrant 25

(anoniem ingezonden door “Meneer de Uil”)

Meneer De UilDe vijfde en laatste dag van Kindervakantiewerk 2011, lieve kijkbuiskinderen, begon met het verzamelen van de groepjes (voor de laatste keer, helaas). Vandaag stond het uitstapje op het programma. Niet zomaar een uitstapje maar naar Toverland! Dit is toch wel de kerst op de taart voor het 60 jarig bestaan van Kindervakantiewerk. Om 900 kineren en leiders in Sevenum te krijgen is grof geschut nodig, hiervoor kwamen 17 bussen voorgereden. Nadat alle kindertjes en leiders in de bussen zaten werd er gestart met de tocht naar Sevenum. Na een half uurtje rijden waren de bussen al gearriveerd. De kindertjes (en sommige leiders) stonden te popelen om de bussen te verlaten en het park binnen te stormen. Nadat elk groepje een plek had gevonden en afgesproken voor de tassen, bestormden de kinderen de attracties. Niet alleen de Troy en Bike ride waren erg in trek maar ook de waterbaan, zweefmolen en alle andere attracties werden flink uitgetest. Sommige kindertjes kwamen uit een attracties en rende gelijk weer naar de ingang om nogmaals een ritje te maken in de attractie. De weergoden waren in tegenstelling tot de twee voorgaande dagen erg goed gezind, want de zon scheen volop, waardoor er ook heel wat bijen en wespen rond vlogen maar dit mocht de pret niet drukken.
Sommige kindertjes hadden het zo erg naar hun zin dat zij niet eens hoorden dat er om werd geroepen dat ze zich weer moesten gaan verzamelen om terug naar Venray te reizen. Na enig speurwerk werden ook de laatste kindertjes gevonden zodat de bussen weer gevuld konden worden en aan de terugreis konden beginnen.
Voor de laatste keer deze week, lieve kijkbuiskinderen, werden de kindertjes opgehaald door hun ouders om weer terug te gaan naar hun boomholte. Tijd om afscheid te nemen van de leiders en het groepje. Sommige kindertjes hadden het zo erg naar hun zin gehad, dat ze geen afscheid wilden nemen. Dit zorgde zo her en der voor wat traantjes, maar nadat deze opgedroogd waren konden de kindertjes moe maar voldaan naar huis.
Naar mijn bescheiden uilenmening was Kindervakantiewerk 2011 zeer geslaagd en hoop jullie volgend jaar allemaal terug te zien.

En nu maar knus naar jullie warme nestjes en denk erom oogjes dicht en snaveltjes toe, slaap lekker.