Kindervakantiewerkkrant 27

(anoniem ingezonden door “Meneer de Uil”)

Meneer De UilDag lieve kijkbuiskinderen,

De tweede dag van kindervakantiewerk begon met een paar kleine druppeltjes regen. Maar omdat al snel alle cowboys en indiaantjes het terrein op kwamen stampen droop de regenbui gelukkig snel af. De kindertjes begonnen met het zoeken naar hun leiding die als het goed is, op dezelfde plaats zou staan als waar ze gister voor het laatst gezien waren. Dit was gelukkig het geval wat te zien was aan de rondvliegende balletjes, kranten en kijkbuiskindertjes. De groepen 5/6/7 verlieten al snel het terrein om in de bioscoop de film Sneeuwwitje te gaan zien en natuurlijk om zich in de pauze al watertandend op het snoepkraampje te storten. ’s Middags was het met de kleinere kindertjes niet veel anders. Ook zij bekeken Sneeuwwitje en gaven gul hun zakcentjes uit aan een drankje en een snoepje. Zo konden zij lekker uitrusten van hun creatieve ochtend. De jongste kijkbuiskinderen konden zich namelijk in de kvw-tent uitleven door stokpaardje, cowboys en indiaantjes te knutselen, hun snoetjes te laten schminken. Ik heb nooit geweten dat er zoveel creatieve cowboys en indiaantjes in Venray en omstreken wonen. Dit vond ik een erg mooi gezicht!

Toen de kinderen van groep 3/4 in de bioscoop zaten, zijn groep 5/6/7 het bos ingegaan voor het bosspel. De jongens gingen op indianenjacht. Ze renden het hele bos door ondanks de hitte. Ook de meiden lieten zich van hun stoere kant zien. Ook zij gingen met een vaart door de bossen, niet om indianen te vangen maar burgermeesters. Dit was een zware klus maar ze gingen er allemaal voor. Al op tijd zag ik de cowboys en indianen uit de bossen komen, de een had nog een roder hoofd dan de andere, dat ze konden gaan drinken was geen luxe. De organisatie had nog snel een spel in elkaar gezet om de tijd te doden. Ondanks de warmte deden ze allemaal actief mee, respect…

Na deze mooie, warme dag was het tijd om moe maar voldaan naar huis te gaan met de papa’s en mama’s. Voor morgen wordt er nog warmer weer verwacht dus ouders; denk aan een petje en extra drinken!

Dus ik denk dat ik het niet hoef te zeggen maar toch, oogjes dicht en snaveltjes toe. Welterusten!

Groetjes meneer de Uil