Kindervakantiewerkkrant 29

(anoniem ingezonden door “Meneer de Uil”)

Meneer De UilHallo kijkbuiskinderen,

Vanmorgen zag ik alle kinderen weer fris en fruitig het terrein op komen. Snel verzamelden zij zich bij hun groepsgenoten en leiding. Alweer, ja alweer! De kinderen van groep 3/4 gingen al snel naar de bus om naar de bergen in Wanroij te gaan. Ik vond de weersvoorspelling niet zo mooi, maar toen ik in Wanroij aankwam zag ik de stralende zon. Met 6 bussen waaronder zelfs een paar dubbeldekkers werd de reis naar de speeltuin ingezet. In de bossen werd er flink gerend, gespeeld, geravot, geschommeld en plezier gemaakt. Behalve voor het kraampje met versnaperingen was het gelukkig nergens lang wachten.

De oudere kinderen hebben zich met deze warme dag uitermate vermaakt met een koele plons in het lekkere water van de Sprank. Er werd flink gespetterd, geplonsd, gegleden en gedoken. Heerlijk dus, ze hebben me zelfs enorm jaloers gemaakt met dit waterspektakel.

Ook hebben de groepen 5/6/7 hun sportieve kant laten zien tijdens de sportmorgen/ middag. Ondanks de warmte deed iedereen hun uiterste best om te winnen.

Nadat de bussen met de kleinste kijkbuiskinderen weer op het terrein aangekomen waren, was het alweer tijd om met de papa’s en de mama’s naar huis te gaan. Alleen niet voor allemaal, de kindertjes uit groep 7 mogen namelijk allemaal blijven slapen omdat zij dit jaar voor de laatste keer mee mogen doen!

Voor vanavond voor de groepen 3, 4, 5 en 6, allemaal jullie snaveltjes toe en oogjes dicht! Welterusten! Of dit voor de logees ook geldt betwijfel ik enorm! Vanavond vlieg ik nog wel even over om te kijken of de rust is wedergekeerd…