Kindervakantiewerkkrant 30

(anoniem ingezonden door “Meneer de Uil”)

Meneer De UilDag lieve kijkbuiskinderen,

Allereerst was er natuurlijk de overnachting van de kinderen van groep 7 van donderdag op vrijdag! Na het afscheid nemen mochten zij zich nestelen in de tent. Allemaal hadden ze al snel een nestje gevonden voor de nacht en kon het programma van start gaan. Dit begon met een frietmaaltijd. Na dit heerlijke diner stond de groepsindeling voor de avond op programma. Al snel hadden de slapers groepjes gevormd en hun leiding uitgekozen.

De avond begon bij het Coninxhof waar flink gedanst werd. Vandaar uit zag ik de stoere mannen en meiden naarmate het later werd steeds stiller worden. Waren ze al moe, of hing er iets anders in de lucht?

Dat laatste was het geval want in het aangrenzende Fabeltjesbos hadden zich allemaal duistere figuren verzameld om de opdracht van de kinderen een beetje te verstoren. De stoere kinderen moesten namelijk letters verzamelen en de code kraken voor ze aan het eind van hun route waren gekomen. Dit was toch een lastige opgave in het donker met achter iedere boom mogelijk een spook… Gelukkig was net na middernacht iedereen weer veilig in de tent gekomen en was het tijd om te gaan slapen in de warme nestjes.

Zo werd het vrijdag, de vijfde en laatste dag alweer van KVW 2012. De dag begon voor de laatste keer met het verzamelen van de groepjes. Alweer, ja alweer. Al snel gingen de oudste kinderen zich klaarmaken om met de bus naar De Bergen in Wanroij te gaan. In deze speeltuin konden zij zich heerlijk uitleven op schommels, kabelbanen, in roeiboten, glijbanen, met pony’s en op de skelterbaan. Dit werd dan ook met uitbundig gedaan en ook zij hebben zich heerlijk vermaakt bij de Bergen.

Voor de groepen 3/4 begon de morgen goed. De leiding moest onderling touwtrekken en de verliezers moesten een nat pak halen. De kinderen mochten allemaal een boterhammenzakje vullen met water en de leiding bekogelen! De kinderen waren erg enthousiast en nadat een groep leiding twee keer verloren had moest ook de winnende leiding aan de wateraanval geloven. Zij kwamen soms zelfs nog natter uit de strijd dan de ‘verliezende’ leiding!

Verder werd er die ochtend flink gedanst. De kinderen, maar ook de leiding(!), deden allemaal goed mee. De een danste nog mooier dan de ander. Ik ben jaloers op die goede dansers!

Na deze activiteiten werden ze beloond met een grappige voorstelling. Ik zag dat ze een goochelaar hadden uitgenodigd. De kinderen vermaakten zich prima met al die trucjes. De ontgoochelde snoetjes vielen van de ene verbazing in de andere en dit gold niet alleen voor de kinderen…

Daarna was het tijd voor de vossenjacht. Het was te zien dat de vermoeidheid al een beetje was toegeslagen bij de kleinste kijkbuiskindertjes. Sommigen waren namelijk bijna niet meer vooruit te branden! Toch is het ze gelukt om alle letters in het Venrayse centrum te verzamelen en zin te ontcijferen.

Stilletjes aan nadere dan toch echt het uur van afscheid nemen. Na een week met het groepje op pad te zijn geweest, kwam daar op vrijdagmiddag toch echt een eind aan. Dit was dan ook het enige moment in de week dat er water op de grasvlakte viel, met uitzondering van de waterspellen natuurlijk. De kindertjes gingen naar huis en de leiding droop af. Zo eindigde KVW 2012 na 5 heerlijk zonnige dagen!

Voor nu allemaal een goede vakantie gewenst en hopelijk tot ziens op KVW 2013! Dus voor de laatste keer dit jaar; oogjes dicht en snaveltjes toe. Welterusten!