Kindervakantiewerkkrant 32

(anoniem ingezonden door “Meneer de Uil”)

Meneer De UilDag lieve kijkbuiskindertjes,

Rond de klok van negenen vloog ik weer richting het Vlakwater. Tot mijn verbazing stond de het hele plein vol met vrolijke kinderen en nog wakker wordende leiding.

Al snel kregen de groepen 5/6/7 het startsein om met de sportdag te beginnen. De kinderen hebben fanatiek gevoetbald, gevolleybald, gekorfbald, gehockeyd, vergesprongen, gehandbald en gejeu-de-bould. Ondanks het heerlijke zonnetje waren alle kinderen super actief en gedreven om te winnen. Ook de leiding deed goed hun best om hun team aan te moedigen en zelfs waar nodig mee te doen.

Ook kregen de groepen 4/5 het teken dat ze van start mochten gaan, maar zij begonnen met de meerkamp. De kinderen gingen de bossen in om allerlei spellen te doen. Alle kinderen deden actief mee met de spellen. Een van de favorieten was Ren je Rot. Leuke, makkelijke, moeilijke en doordachte vragen beantwoorden door naar het juiste antwoord te rennen. Ook het vliegend tapijt waarbij de leiding een zeil vooruit trok op het moment dat de kijkbuiskindertjes sprongen was favoriet. Ook heb ik ze heen en weer zien springen om te winnen met de skippybalrace. Een moeilijk spel was het doorgeven van verschillende materialen op verschillende manieren. De kindertjes, en zeker ook de leiding, deden erg goed hun best en het ging ze zelfs best goed af, al zeg ik het zelf. Stokjes tussen de oksels, krant tussen de benen, een balletje op twee stokjes doorgeven, dat zou mij met mijn gespierde veren niet lukken.

De kinderen waren erg actief en enthousiast en dit was een heel leuk gezicht van bovenaf.

De dag vloog voorbij, want daar kwamen de papaatjes en mamaatjes al aan om hun kroost alweer ophalen. Maar de kindertjes mochten niet mee voordat er nog wat prijzen van de sportdag, de meerkampen en de dromen waren uitgereikt.

Moe maar voldaan keerde iedereen weer huiswaarts. Voor nu oogjes dicht en snaveltjes toe. Tot morgen lieve kijkbuiskindertjes!

Groetjes Meneer de Uil