Kindervakantiewerkkrant 33

(anoniem ingezonden door “Meneer de Uil”)

Meneer De UilDag lieve kijkbuiskindertjes,

Vandaag ging al dag 3 van Kindervakantiewerk van start. Wat vliegt de tijd toch kijkbuiskindertjes. Helaas gingen we met wat minder zon van start dan de vorige dagen, maar gelukkig trokken de kindertjes zich daar weinig van aan en trotseerden ze de buitjes die zich boven het terrein van hun slechtste kant lieten zien.

De groepen 3/4 werden verdeeld waarna de ene helft op zoek ging naar Narniafiguren in het bos en de andere helft een moeilijk dromentikspel ging spelen. De jonge koters renden naar alle figuren in het bos, waar ze na het oplossen van een moeilijke puzzel een woord kregen. Al deze woorden van alle Narniafiguren vormden een toegangscode. Deze spreuk hadden ze nodig om weer op ‘t Speulpark te komen. In het andere bos moesten de kinderen, als hulpjes van Klaas Vaak, dromen van het Theehuis naar het bed van Klaas Vaak brengen zonder afgetikt te worden door andere jonge dromenvangers. Een tactisch spel vol actie volgde.

De bovenbouwkids kregen op de zandvlakte een flinke battle voor die kiezen. Zelf moest ik flink uitkijken want de kanonskogels vlogen me om de oren. Op twee velden werd namelijk met heuse katapulten geprobeerd muren om te schieten. Het doel was om zo snel mogelijk naar de toren aan de andere kant van het veld te komen. Zelf besloot ik maar richting een veiliger nest te gaan en dat vond ik in de Bouledrome. Daar was op het podium een bed geplaatst en konden de kinderen al hun creativiteit kwijt om een verhaal te maken over Bram en Saar. Het enige dat ze kregen was een beginzin en een eindzin, de rest ertussen mochten ze allemaal zelf bedenken. Er werd dus flink geschreven, geschrapt en zelfs decorstukken werden in hoog tempex, eh tempo gemaakt. En tussen de bedrijven door gingen deze artistieke jonge kunstenaars ook nog eens met hun groep op de foto.

Na de middagpauze werden voor de onder- en bovenbouw kids het programma gewisseld en zo kwam ook dag 3 ten einde. Na al deze spannende ervaringen duik ik snel m’n nestje in, vol met mooie dromen. Dus voor nu oogjes dicht en snaveltjes toe. Tot morgen lieve kijkbuiskindertjes!

Groetjes Meneer de Uil