Kindervakantiewerkkrant 36

(anoniem ingezonden door “Meneer de Uil”)

Meneer De UilHallo lieve kijkbuiskindertjes,

Maandag 14-07-2014, rond de klok van acht uur druppelde de leiding binnen, aan hun opgewekte gezichten te zien hadden ze, ondanks het vroege tijdstip, erg veel zin in. Alle leiding kreeg te horen wat hun groepsnummer was en gingen op volgorde van nummer in een rij staan, zodat de kindertjes makkelijk hun leiding konden vinden. Al gauw kwamen de eerste kindertjes eraan gelopen, nieuwsgierig naar wie hun leiding zou zijn. Er werd kennis gemaakt door middel van spelletjes en al gauw ging het signaal om te starten met het programma. De jongste kindertjes gingen naar de zandvlakte voor de meerkamp. Er was een stormbaan, waterspellen, hoefijzer en lasso werpen, de hoogste totempaal bouwen, blik gooien, goud zoeken en memory. Er waren genoeg leuke spelletjes en de kijkbuiskindertjes vermaakte zich dan ook volop. De een was nog fanatieker dan de ander. Zelfs een regenbui hield de kindertjes niet tegen.

Voor de lunch begon moest de leiding laten zien hoe fanatiek ze waren. De leiding werd in twee groepen verdeeld en moesten touwtrekken tegen elkaar. De lieve kijkbuiskindertjes moedigden hun leiding uit volle borst aan. 

Na de lunch gingen de kindertjes weer volop verder met de spellen. En ondanks de warme zon lieten de kindertjes evengoed zien hoe fanatiek ze waren en dat ze allemaal volop voor de winst wilden gaan.

De oudere kindertjes gingen ondertussen de bossen in. Daar hebben ze deelgenomen aan een vossenjacht. De vossen zaten zo goed verstopt dat de moed af en toe in de schoenen zakte, zelfs ik kon ze maar moeilijk zien zitten vanuit de lucht. Maar de stoere kijkbuiskindertjes gaven niet op. Ze zochten door totdat ze alle vossen gevonden hadden.
 
Ook was er nog een ander bosspel. Daarbij kwam de douane in actie. Er waren sleutelsmokkelaars die ervoor probeerde te zorgen dat de sleutel op de juiste plaats terecht kwam. De douane probeerde dat te voorkomen door middel van de sleutelsmokkelaars af te tikken. De kinderen renden heen en weer en gingen er helemaal voor ondanks de hitte.

De kindertjes werden moe maar voldaan opgehaald door hun ouders en opa’s en oma’s. Al met al was het een geslaagde dag. 

En nu snel naar bed lieve kijkbuiskindertjes. Slaap lekker, oogjes dicht en snaveltjes toe. Tot morgen!