Kindervakantiewerkkrant 37

(anoniem ingezonden door “Meneer de Uil”)

Meneer De UilHallo lieve kijkbuiskindertjes,

Vandaag, dinsdag 15 juli 2014, was het alweer de tweede dag van KVW.

Vanmorgen rond de klok van half 9 kwamen de leiding en de kindertjes langzaam binnen druppelen op het terrein van de Bouledrome.

De oudere kindertjes gingen al snel naar de zandvlakte voor de meerkamp. Er was, net als gisteren, een stormbaan, waterspellen, hoefijzer en lasso werpen, de hoogste totempaal bouwen, blik gooien, goud zoeken en memory. De oudere kindertjes waren net zo enthousiast en fanatiek als de jongere kinderen gisteren. Ze vermaakte zich goed en gingen ook flink de strijd aan onderling.

De jongste kijkbuiskindertjes konden zich ondertussen van hun meest creatieve kant laten zien. Zij hadden vandaag knutseldag en mochten volop aan de slag met onder andere strijkkralen, touwtjes en wc-rolletjes. Er werden de meest prachtige sieraden gemaakt, de een nog mooier dan de ander. Meneer de Uil moet bekennen dat hij best wel een beetje jaloers was.

Helaas komt aan al het leuke een einde, dus ook aan de tweede dag van KVW. De oudste kinderen vielen moe bij hun ouders en opa’s en oma’s in de armen. De jongste kinderen lieten trots hun zelfgemaakte sieraden zien.

Nu is het weer tijd om de oogjes te sluiten. Welterusten lieve kijkbuiskindertjes en jullie weten het, oogjes dicht en snaveltjes toe.

Tot morgen!