Kindervakantiewerkkrant 38

(anoniem ingezonden door “Meneer de Uil”)

Meneer De UilHallo lieve kijkbuiskindertjes,

Vandaag, woensdag 16 juli 2014, was het alweer de derde dag van KVW.

Vanmorgen rond de klok van half 9 kwamen de leiding en de kindertjes net zoals gister langzaam binnen druppelen op het terrein van de Bouledrome.

De jongste kijkbuiskindertjes kwamen goed uitgeslapen aan. Dit kwam goed van pas want er stond een sportdag op de planning. De kindertjes hebben gevoetbald, gevolleybald, gekorfbald, gehandbald, gecrossd, hoog gesprongen, een stormbaan afgelegd, slagbal gespeeld en ik vergeet vast nog wel enkele sporten op te noemen. Het was een hele sportieve dag, de kinderen rende heen en weer en deden hun uiterste best ondanks de hitte. Ik heb respect voor al die kindjes want ik ben al snel in een dikke boom in de schaduw gaan zitten.

De oudste¬†kindertjes konden hun¬†creatieve kant laten zien. Zij hadden vandaag knutseldag en mochten volop aan de slag met onder andere strijkkralen, touwtjes en wc-rolletjes. Er werden net als gister de meest prachtige sieraden gemaakt. Ook was dit jaar weer de timmeractiviteit terug, voornamelijk de jongens waren hier erg blij mee en leefde zich enorm uit. Er werden mooie creaties gemaakt, zoals¬†diverse houten KVW-borden. Meneer de Uil zou ook erg graag zo’n mooi bord willen hebben voor bij zijn nest, dus lieve kijkbuiskindertjes, als jullie dit lezen, zouden jullie ook zo’n bord voor mij willen maken? Daarnaast werd er door een aantal kinderen (en leiding)¬†een volledige dierentuin gemaakt van kurken. Hier hebben ze veel tijd in gestopt en dat is ook wel te zien aan het eindresultaat. Wauw wat is dat mooi geworden zeg.¬†

De oudste kindertjes namen al hun mooie werkjes mee naar huis en de jongste kindertjes waren moe en slenterde richting hun fiets of de auto om naar huis te gaan.

Helaas komt er ook aan deze derde dag van KVW een einde. KVW 2014 is helaas alweer over de helft, maar niet getreurd we hebben nog twee mooie dagen in het verschiet, waaronder het uitstapje. Waar we naar toe gaan lieve kijkbuiskindertjes houdt Meneer de Uil nog even geheim, maar ik weet zeker dat het leuk gaat worden.  

Nu is het weer tijd om de oogjes te sluiten. Welterusten lieve kijkbuiskindertjes en jullie weten het, oogjes dicht en snaveltjes toe.

Tot morgen!