Kindervakantiewerkkrant 39

(anoniem ingezonden door “Meneer de Uil”)

Meneer De UilHallo kijkbuiskindertjes,

Vandaag, donderdag 17 juli 2014, was het alweer de vierde dag van KVW.

Vanmorgen tegen half 9 stond het gros van de leiding alweer paraat. De oudere kijkbuiskindertjes hadden hun sportkleren en sportschoenen aan want vandaag stond de sportdag op de planning. De jongste kinderen gingen vandaag de bossen in voor een bosspel en de vossenjacht.

De jongere kindertjes gingen gelijk bij aanvang van het programma de bossen in. Daar hebben ze deelgenomen aan een vossenjacht. De kinderen gingen opzoek naar verschillende beesten: het jachtluipaard, de struisvogel, het doodshoofdaapje, de gorilla, de vogelspin, de gier en nog veel meer dieren. Ik vond het jammer dat ze mij niet hebben moeten zoeken, ik zat stilletjes, goed verscholen in een boom te kijken naar alle kijkbuiskindertjes die druk aan het zoeken waren. De beesten zaten goed verstopt, maar de kindertjes en de leiding deden hun uiterste best om alle beesten toch te vinden. Ze zochten ijverig door totdat ze alle beesten gevonden hadden.

Ook was er nog een ander bosspel. Daarbij kwam de douane in actie. Er waren sleutelsmokkelaars die ervoor probeerde te zorgen dat de sleutel op de juiste plaats terecht kwam. De douane probeerde dat te voorkomen door middel van de sleutelsmokkelaars af te tikken. De kinderen renden heen en weer en gingen er helemaal voor ondanks de hitte.

De oudste kijkbuiskindertjes vertrokken richting de zandvlakte, waar de voetbal- en handbalgoal en de korfbalpalen al klaar stonden. De kindertjes hebben gevoetbald, gevolleybald, gekorfbald, gehandbald, gemountainbiked, hoog gesprongen, een stormbaan afgelegd, slagbal gespeeld, gejeu-de-bouled en nog heel veel andere sporten bedreven. Het was een hele sportieve dag, de kinderen rende heen en weer en deden hun uiterste best ondanks de hitte. Voor de verkoeling konden ze een duik nemen in een waterbak, onderdeel van de stormbaan. Het was een warme maar sportieve dag.

Dag vier is alweer voorbij, wat gaat de tijd toch snel al je plezier hebt. Morgen alweer de vijfde en laatste dag van KVW.

Slaap lekker lieve kijkbuiskindertjes en jullie weten het, oogjes dicht en snaveltjes toe.

Tot morgen!