Kindervakantiewerkkrant 40

(anoniem ingezonden door “Meneer de Uil”)

Meneer De UilHallo kijkbuiskindertjes,

Vandaag, vrijdag 18 juli 2014, was het alweer de vijfde en laatste dag van KVW.

Vannacht zijn de kinderen van groep 7 blijven slapen op het Bouledrometerein. Nadat de overige kijkbuiskindertjes met hun papa’s, mama’s, opa’s en oma’s richting huis waren, kon de tent omgebouwd worden tot de mooiste en grootste slaaptent van heel Venray en omstreken. De kindertjes die klaar waren konden buiten lekker gaan rennen, ravotten of voetballen in de panakooi die er stond.
Omdat de kindertjes berenhonger hadden was het maar goed dat de frietwagen al snel het terrein op kwam rijden. De kindertjes en leiding hebben heerlijk gesmuld van de frietjes en snacks.
Voor de sfeer brandde er een kampvuur.
Toen het donker was begon de spannende en griezelige spooktocht. Het ene spook was nog enger dan het andere spook. Bij menig groepje liepen de jongens stoer voorop en hadden veel praatjes, maar schreeuwden als meisjes als er opeens een spook uit de bosjes tevoorschijn kwam. Ik zat dit gebeuren veilig vanuit een boom te aanschouwen en lachte zo nu en dan even stiekem achter mijn vleugel.
Rond 1 uur lagen alle kindertjes in bed. Vannacht zat ik in een boom dicht bij de Bouledrome om te luisteren of alle kindertjes stil waren en netjes gingen slapen. Ik was erg moe van deze dag dus al gauw viel ik in slaap. Daarom heb ik niet meer meegekregen hoelang het nog onrustig is gebleven bij de Bouledrome.
Om 7 uur werden de kijkbuiskindertjes alweer gewekt, dat was dus een kort nachtje. Na de slaapspullen opgeruimd te hebben en ontbeten te hebben kwamen de leiding en de overige kinderen ook weer het terrein op druppelen.

Al snel kwamen er 14 bussen aangereden en was het tijd om naar klein Zwitserland te gaan. De busrit ging snel, dus de kindertjes konden al gauw gaan spelen. Ik kwam wat later aan want voor mij was het een hele vlucht. Ondanks de warmte renden de kindertjes rond. Er werd geklommen, gegleden, geschommeld en noem maar op. Ook kon je tegen betaling midgetgolf spelen, hier werd ook veelvuldig gebruik van gemaakt.
Al snel stonden de kindertjes met hun portemonneetjes bij de kiosk om snoepjes te kopen, er werd heel wat afgesnoept. Ook hadden ze een muntje gekregen waar ze een ijsje van konden halen bij de hoofdleiding, dit was niet tegen dovemansoren gezegd. De tijd vloog voorbij. Op een gegeven moment stonden de bussen klaar en was het tijd om weer richting Venray te reizen.
De kindertjes kwamen na vieren aan bij de Bouledrome, ik was er al want ik was veel eerder vertrokken. Bij terugkomst was er nog de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd, de winnaars werden verblijd met cadeautjes. Als afsluiting werden ballonnen de lucht ingelaten. Toen was het tijd om afscheid te nemen. Zo her en der rolden ’n traantje over de wangen, ook bij mij

Ik kijk terug op een zeer mooie, zonnige, gezellige en leuk Kindervakantiewerkweek en jullie vast ook wel.

Slaap lekker en jullie weten het oogjes dicht en snaveltjes toe.

Hopelijk tot volgend jaar!