Kindervakantiewerkkrant 41

(anoniem ingezonden door “Meneer de Uil”)

Meneer De UilDag lieve kijkbuiskinderen,

Meneer de uil was vandaag alweer vroeg uit de veren want hij wist al vanaf zaterdag wat er te gebeuren stond. Afgelopen zaterdag waren er namelijk verschillende mensen in de weer om het terrein klaar te maken voor Kindervakantiewerk 2015.

Om kwart voor acht zat ik al klaar op mijn tak om in de gaten te houden of de leiding op tijd aanwezig was. Om acht uur kwam de eerste leiding binnen druppelen. Al snel was het voor de leiding duidelijk welke kindjes zij in de groep kregen en werden hun rekenkunsten op de proef gesteld. De leiding moest in volgorde gaan staan van 1 t/m… Ik had het al snel door dat het de leiding goed af ging. Vrij vlot daarna kwamen de kindertje aan, ze wisten direct naar welk groepje ze moesten lopen. Door middel van spelletjes werd er kennis gemaakt en al snel begon het programma. Maar voordat het programma begon kwam boer Koos Krul met zijn tractor het terrein oprijden. Hij had een brief bij van Kaatje van Weiland. Kaatje vraagt aan Koos om haar op te zoeken. Boer Koos vroeg daarom aan de kleine kijkbuiskindertjes goed op te letten of ze Kaatje zien. Natuurlijk zoek ik met jullie mee!

Vandaag stond meerkamp op het programma. Al snel ging een hele rij met kinderen en leiding richting de zandvlakte en de bossen. Het duurde niet lang of ik was helemaal alleen op het terrein. Ik vond het maar niets, dus ben ik de rij achterna gevolgen. Op de zandvlakte stonden allemaal spellen klaar. In de ochtend waren de groepen 5/6/7 in de bossen te vinden en groep 3/4 op de zandvlakte. Er waren spellen zoals kuikentjes vangen. De ene groep speelde de kuikentjes en de andere moesten door samen te werken de kuikentjes vangen. Ook was er een spelletje kikkermeppen. Er waren 10 kikkers en 4 meppers. De kikkertjes moesten wegrennen en de meppers moesten proberen de kikkers op de kont te meppen met een vliegenmepper. Het ging er fanatiek aan toe, de vliegenmeppers gingen stuk en er kwamen kinderen klagen over pijn aan de billen. De favoriete spellen waren de stormbaan en kokosnoot vangen. Bij het kokosnootspel deden de kinderen hun uiterste best om zich te concentreren op het vangen van de kokosnoot, de een was nog geconcentreerder dan de ander. Op de stormbaan lieten de kinderen zien hoe fanatiek ze zijn. Ze vlogen als een uil over de stormbaan. Er waren zoveel spellen, te veel om op te noemen! Het was zo leuk en voor ik het wist was het al vier uur en stonden de ouders alweer voor de poort om hun kindertjes op te halen. Dag 1 zit erop, ik ga vroeg naar bed om morgen weer fit te zijn.

Tot morgen vroeg, hopelijk zijn jullie dan weer fris en fruitig.
Oogjes dicht en snaveltjes toe.

Tot morgen!