Kindervakantiewerkkrant 42

(anoniem ingezonden door “Meneer de Uil”)

Meneer De UilDag lieve kijkbuiskinderen,

Rond de klok van half negen zat ik alweer op mijn tak heerlijk in het zonnetje te wachten op de eerste leiding en kindertjes. Voordat ik het wist was het terrein alweer gevuld. Het was vandaag dag twee van kindervakantiewerk 2015.

De kindertjes van groep 3/4 bleven vanmorgen op het terrein van de Bouledrome, terwijl de kindertjes van groep 5/6/7 naar de bossen vertrokken.

In de ochtend begonnen de jongste met creatief. Op het terrein stonden op verschillende plekken tafels met allelei knutselactiviteiten. Nadat het startsignaal geklonken had gingen de kindertjes op onderzoek uit welke activiteiten ze konden gaan doen. De creativiteit van de kindetjes kwam direct naar boven. Ze konden zand kleuren, dromenvangers maken, een vogel knutselen, een vogelverschrikker maken, mooie werkjes maken met strijkkralen en noem maar op. De favoriete knutselactiviteit van de meeste kinderen was toch echt cake versieren. Naast deze creatieve activiteiten was er ook nog de mogelijkheid om diertjes te knuffelen op de mobiele boerderij.

De oudere groep werd in tweeën gedeeld. De ene groep startte met het smokkelspel. De smokkelaars deden hun best om de ballen naar de andere kant van het bos te smokkelen, maar ze moesten opletten dat ze niet gezien werden door de douane. De kindertjes van de douane waren zo fanatiek dat ze direct de sprint inzette om de smokkelaars af te tikken, maar de smokkelaars lieten zich ook niet zomaar pakken.

De ander groep begon met een speurtocht. Ze zochten heel het bos af naar letters. Uiteindelijk vormden de letters een zin. Het enthousiasme zat er goed in. Het ene groepje was nog sneller klaar dan het andere. Dus moest er hals-over-kop opzoek gegaan worden naar een extra activiteit. De kinderen konden hun energie kwijt door op de zandvlakte te spelen.
Na de pauze zijn de groepen wisselen van activiteit.

De jongste kindertjes gingen na de pauze richting het dorp. Zij gingen opzoek naar vossen. Ondanks de warmte gingen de kinderen fanatiek opzoek naar de vossen. Heel het dorp werd afgestruind. Ondanks dat de vossen goed verstopt zaten werden ze wel gevonden. Bij iedere vos kreeg je een letter. Van die letters moest een zin gemaakt worden. Ondanks dat niet alle groepjes alle letters hadden gevonden wisten ze wel een zin te maken. Maar was het ook goed? Dat weet ik niet.

En toen was het alweer 16.00 uur, tijd om naar huis te gaan.

Slaap lekker allemaal en zoals jullie weten, oogjes dicht en snaveltjes toe.

Tot morgen!