Kindervakantiewerkkrant 44

(anoniem ingezonden door “Meneer de Uil”)

Meneer De UilHallo lieve kijkbuiskindertjes,

Het was weer rond de klok van half negen dat ik mijn tak opgezocht had. Heerlijk in het zonnetje weer, wachtende op de eerste leiding en kindertjes. En die kwamen weer in grote getalen massaal het Speulpark op.

De oudste kinderen mochten, zoals de kleine kijkbuiskindertjes gisteren hadden gehad, zich helemaal uitleven tijdens de sportdag. Lekker honkballen, hoogspringen, voetballen en rennen. De zweetdruppeltjes vloeiden rijkelijk! Terwijl zij lekker achter balletjes aan holden, vermaakten de kleintjes zich uitstekend in de bossen.

De ene helft van de kindjes ging op speurtocht in de bossen. Er was een route die ze moesten volgen. Ook moest ze goed opletten en uitkijken naar dieren en strobalen. Hierop zaten letters die een zin moesten vormen.

De andere kijkbuiskindertjes speelden het smokkelspel. Daarbij waren ze smokkelaar of douanier. De smokkelaars moesten proberen ballen naar de andere kant van het bos te smokkelen zonder tegengehouden te worden door de douaniers. Die moesten op hun beurt de smokkelaartjes juist tegenhouden door ze af te tikken.
Tijdens de laatste ronde waar de kinderen de douaniers en speelden de leiding voor smokkelaar. Terwijl de kinderen maar één bal mochten smokkelen dit deed de gehaaide begeleiding juist meerdere ballen tegelijk. De kijkbuiskinderen waren het er natuurlijk helemaal niet mee eens dus zij hebben geheel terecht de ronde uiteindelijk gewonnen.

Toen het 16.00u was en alle kindjes naar huis gingen, bleven er nog een aantal kindjes op het terrein achter. Dat waren de kindertjes van groep 7. Omdat het hun laatste jaar is dat ze mee mogen doen kregen zij de mogelijkheid om mee te doen aan het avondprogramma. De pannakooi stond al klaar dus er kon direct gestart worden met het programma. Kindertjes heel veel plezier, maar ik ga mijn ogen sluiten. Hopelijk blijft het vannacht rustig in het bos…

En voor nu, snaveltjes dicht en oogjes toe. Tot morgen!