Kindervakantiewerkkrant 45

(anoniem ingezonden door “Meneer de Uil”)

Meneer De UilHallo lieve kijkbuiskindertjes,

Ik wil jullie nog wat vertellen over gisteravond. De kindertjes van groep 7 bleven slapen. Maar voordat ze gingen slapen ging er wat aan vooraf. Na een actieve dag waren ze behoorlijk hongerig maar dat kwam goed uit want er stonden frietjes op het menu. De frietjes werden niet geserveerd zoals gebruikelijk. Er lag een tafelkleed op tafel op over dat kleed werden de frietjes verspreid. Dat was een enorm feest opzich.

Verder stond er bootcamp op het programma. Dit was ernorm pittig maar de inzet was geweldig. Er was een tatoeƫerder aanwezig, de kinderen konden tatoeages laten zetten. Verder konden ze hun eigen gang gaan totdat het donker werd, want ik trilde bijna van mijn tak van angst. Ik hoorde enge geluiden maar al snel wist ik wat er gaande was, het was tijd voor de SSSSPPPPOOOOKKKTOCHT. Er zaten velen spoken, de ene nog enger dan de ander maar de meeste kinderen sloegen zich er dapper doorheen. Al snel was het tijd om de ogen te sluiten want de andere kindjes stonden gewoon weer om 9.00u op de stoep.

Vandaag is het alweer vrijdag, de laatste dag van kvw 2015. Toen ik aan kwam vliegen kwamen er verschillende bussen aanrijden. Want vandaag gingen de kindertjes op uitstapje. De oudere kijkbuiskindertjes gingen zwemmen bij de Limburgse Peel. Er werd enorm genoten.

En de jongere kindertjes gingen naar een binnenspeeltuin in Heesch. Dat was me een aardig eindje vliegen zeg. De kindertjes hielden het goed vol ondanks de reistijd. En toen was het zover, spelen maar! De kindertjes vermaakten zich prima. Er werd geklommen, gegleden en met ballen gespeeld. Ook haalden de kindertjes wat lekkers van hun centjes. De tijd vloog voorbij en toen was het al weer tijd om terug naar Venray te gaan. Ik besloot om mee te reizen op de bus want ik was nog moe van de heenreis.

Terug op het terrein namen de kindertjes en leiding afscheid van elkaar want aan al het moois komt een eind. Een hele fijne vakantie en hopelijk tot volgend jaar.