Kindervakantiewerkkrant 47

(Anoniem ingezonden door ‘Meneer de Uil’)

Dag lieve kijkbuiskinderen,

Ik ben de afgelopen dagen lekker thuis geweest, in Het Grote Dierenbos. Zoals altijd heb ik alle bosbewoners het laatste nieuws voorgelezen, heb ik bij Bor de Wolf in het Boscafé limonade gedronken. Juffrouw Ooievaar had nog een paar bosroddels voor me en Lowieke de Vos lag te luieren onder een boom, zoals altijd.

Ik vlieg wel vaker een dagje naar Venray, maar, iedereen in het bos weet, dat ze Ă©Ă©n week per jaar, het nieuwMeneer De Uils zelf in de krant moeten lezen. Dan ben ik de hele week in Venray en schrijf ik iedere avond voor iedereen die het lezen wil, wat de KVW-kijkbuiskindertjes hebben gedaan… En dat al voor het 65e jaar!

Ik was erg vroeg in Venray vandaag, dus ik ben op een van de lounge-banken gaan zitten en totdat de leiding er was, heb ik mijn ogen uitgekeken. Het terrein zag er prachtig uit. Wat een mooie poort, wat een schitterend podium, de ballonboog in de hal, de slingers en vlaggetjes. Wauw!

Toen de leiding het terrein op kwam, ben ik op mijn tak gaan zitten. Normaal gesproken lach ik me suf als de leiding van nummer 1 tot 72 op een rij moet gaan staan, dat gaat altijd fout! Maarrr… Nu stonden ze om half 9 al op jullie te wachten, terwijl jullie er pas om 9 uur waren! Toen de groepjes compleet waren, zag ik vanaf mijn tak een  prachtige korte opening van de week gevolgd door de meerkamp.

Er werd gerend, gezweet, gelachen, gesport en veel kindjes en leiding hadden het erg warm. Ik heb echter iedereen zien lachen en plezier zien hebben! Om 4 uur ging iedereen moe naar huis. Maar niet voor lang, want morgen is er weer een dag. Voor nu, oogjes dicht en snaveltjes toe.

Slaap lekker,

Meneer de Uil