Kindervakantiewerkkrant 48

(Anoniem ingezonden door ‘Meneer de Uil’)

Dag lieve kijkbuiskinderen,

Ik zat vanmorgen weer klaar op mijn tak en van daar uit heb ik perfect uitzicht op de ingang. En wat ik al dacht, sommige kindjes waren hun paspoort vergeten en mochten een dansje doen, ik heb me rot gelachen!

Daarna werd het lastig voor mij. De ene groep ging knutselen, de andere naar het centrum van Venray voor een speurtocht. Ik ben op het puntje van de toren van de Grote Kerk gaan zitten. Even dacht ik dat jullie mij zagen… Jullie wezen namelijk naar mij! Althans, dat dacht ik… Maar na het afluisteren van een paar groepjes, bleek dat jullie gebouwen moesten zoeken! Jullie wezen dus naar de kerk omdat er daar een springopdracht gedaan moest worden! Pfoe!

Ik heb heel veel opdrachten gezien, van spijkerbroek hangen tot koprollen en van op de kop staan tot het fotograferen van voorwerpen. Maar de leukste opdracht vonden jullie volgens mij het eten van het raketje…

De andere groep was aan het knutselen. Ik kwam teruggevlogen van het centrum en zag al meteen dat er kinderen aan het timmeren waren, maar ook t-shirts werden voorzien van de prachtigste kunstwerken. Er was echt van alles te doen, je kon zelfs geschminkt worden en jullie mochten zelf een cupcakeje versieren! Wat zag dat er lekker uit!

Tot mijn schrik zag ik dat jullie ’s middags ruilde. Nu kon ik de andere groep achterna vliegen. Wat was dat een eind zeg en wat was het warm! Ik ben ook niet meer de jongste uil! Maar, ik zal niet klagen, want gelukkig waren jullie allemaal erg fit en sportief en, lieve KVW-kijkbuiskinderen, wat goed dat jullie de leiding aan de arm namen en door Venray heen hebben gesleept. Zonder jullie hadden ze het vast nooit gered!

Maar, tot zover de dinsdag. Voor nu, oogjes dicht en snaveltjes……… Ook dicht 😉 Slaap lekker! meneerdeuil