Kindervakantiewerkkrant 53

(Anoniem ingezonden door ‘Meneer de Uil’)

Dag lieve Kijkbuiskinderen,

Wat heb ik vandaag een heerlijke dag gehad. Lekker op mijn tak kijken naar al die lachende snoetjes. Ik heb wel gezien dat sommige leiding het zwaar had zeg, het zweet drupte ze van het hoofd. Heel goed om te zien dat jullie de leiding meesleepte naar de spelletjes en dat de meesten tóch lekker meededen! Vooral het waterspel was heel populair en ik viel soms bijna van mijn tak van het lachen! Een aantal van jullie leiding heb ik echt drijfnat weg zien lopen bij het spel. Ook was er een groot springkussen met een rodeo-paard er op. Eventjes dacht ik dat Meindert het paard uit het Grote Dierenbos was komen lopen… Ik wist niet dat de KVW-Kijkbuiskinderen zo goed konden vliegen… Sommige lagen bijna naast het springkussen door dat wilde paard!

meneerdeuil

Bij mijn rondvlucht zag ik trouwens ook een partytent staan van de EHBO. Éven dacht ik dat jullie een nieuwe EHBO-er hadden aangenomen, maar ik zag tot mijn grote verbazing dat EHBO-Arie weer terug was van een jaar weg geweest. Ik denk dat ik morgen maar eens wat tips aan hem ga vragen, zodat Meneer de Uil ook een paar kilootjes kwijt kan raken. EHBO-Arie, ik denk dat al die lieve leiding onwijs trots op je is! Bovendien zag ik dat hij het vak nog niet was verleerd en menig kind werd dan ook voorzien van een pleister, een verbandje, een zakje ijs of een bemoedigend schouderklopje!

Tot slot heb ik zo iets geks gehoord van een aantal leiding. Ik hoorde ze fluisteren “wie is Meneer de Uil toch, die op het Feestboek schrijft”. Ik denk tenminste dat het Feestboek heet, want ik hoor het zo vaak zeggen. KVW is een feest, dus ik snap best dat jullie een Feestboek maken! Maar goed, er is maar één Meneer de Uil en dat ben ik. Van kop tot staart en met blauwe en gele veren en zolang jullie het KVW blijven organiseren, zal ik met jullie meevieren en voor iedereen die het lezen wil, een klein verslagje maken. Zo ook morgen, als we weer gaan feesten en de sprookjes verder gaan… Maar dan anders…

En nu maar knus naar jullie warme nestjes, en denk erom: Oogjes dicht en snaveltjes toe. Slaap lekker!

Meneer de Uil