Kindervakantiewerkkrant 54

Dag lieve Kijkbuiskinderen,

Kijkbuiskinderen, kijkbuiskinderen, kijkbuiskinderen toch. Wat hebben jullie Meneer de Uil vandaag laten zweten. Er was zoveel te zien, zoveel te doen. Ik kon het niet bijhouden! Ik ben geloof ik wel 10x op en neer gevlogen om alles goed te kunnen zien. Ik keek in de ochtend eerst mijn ogen uit… Het was namelijk de knutseldag en normaal gesproken rennen jullie dan van tafel naar tafel. Maar dit jaar mochten jullie met jullie groep 2 kinderen gaan verkleden als jullie favoriete sprookjesfiguur. Ik heb eens goed gekeken naar al die schilden, kroontjes, jurkjes en ridder harnassen. Hier en daar zag ik zelfs een leiding verkleed als (lange) prins! Na een uurtje ben ik even in het centrum van Venray gaan kijken. Daar was namelijk een ander groepje kinderen bezig met een foto-puzzeltocht. Jullie zaten door heel Venray verspreid en om jullie goed te kunnen zien… Pffffff, Meneer de Uil wordt al wat ouder en het was een hele vlucht om iedereen goed te kunnen zien. Ik zag dat iedereen een lekker ijsje kreeg en ik had er ook zo graag eentje gehad… Maar de meneren bij het ijs gaven aan dat het ijs alleen voor de kinderen en de leiding was en niet voor oude uilen zoals ik. Ik heb het althans niet durven vragen, ik ben zó bang dat ze me herkennen… Al moet ik zeggen dat ik één van de meneren bij het ijs, vaker heb gezien zónder baard en mét geel shirt, of vergis ik mij nu?

Één van de kindjes liet zijn ijsje vallen en nét toen ik het met een duikvlucht wou oprapen, hoorde ik dat de groep die zichzelf al knutselend verkleed hadden, een modeshow gingen lopen… Kon ik dat héle stuk weer terug vliegen! Toen de modeshow afgelopen was, ben ik tóch weer snel teruggevlogen naar het centrum in de hoop nog een restje ijs te vinden… Helaas, alles was op. In de middag, toen het nóg warmer was, kon ik natúúrlijk ook niets missen en ben ik weer steeds op en neer gevlogen. Al mijn veren zijn drijfnat van het zweet, ik denk dat ik vanavond maar bij één van de kijkbuiskinderen in het zwembad spring om af te koelen. Gelukkig ben ik de enige die vandaag klaagt lieve pappa’s en mamma’s, de kinderen hebben vandaag niet geklaagd!

Ik ga nu vlug naar een koud zwembad en daarna naar mijn warme nestje, en kijkbuiskinderen, voor jullie geldt natuurlijk: Oogjes dicht en snaveltjes toe. Slaap lekker!

Meneer de Uil