Kindervakantiewerkkrant 55

Dag lieve Kijkbuiskinderen,

Wat was het warm hè? Maarrrr, wat was het leuk hè? Wat heb ik jullie zien genieten zeg. Vooral de waterspelletjes bij de sportdag waren erg populair. Ook voor het Nederlands voetbalelftal heb ik een heleboel jong talent gezien! Maar wat gingen jullie fanatiek door zeg, ondanks de warmte! Jullie mogen trots zijn op jezelf! Ik heb ook een heleboel Kijkbuiskinderen zien rennen in het bos, maar daar vertel ik morgen iets meer over. Ik heb namelijk gehoord dat het hele programma morgen wordt omgedraaid.

Op het einde van de dag heb ik zo iets fantastisch gezien. Het ging onweren, ik zag de bui vanaf mijn tak in de boom al aan komen. De hoofdleiding gaf het signaal om het bos en de zandvlakte leeg te maken en pappa’s en mamma’s… Alsof de leiding het dagelijks doet: Alle kinderen zaten binnen 20 minuten binnen in de hal, terwijl het buiten drupte en donderde. Ikzelf ben bang voor onweer, dus ik ben snel vóór jullie naar binnen gevlogen en ben onder het podium gekropen. Het was onder leiding van showmaster Carole van de hoofdleiding heel erg gezellig in de hal én heel erg heet. De kinderen hebben ouderwets bingo gespeeld en genoten!

Zo zie je maar dat de organisatie op álles is voorbereid! En nu maar knus naar jullie warme nestjes en denk er om: Oogjes dicht en snaveltjes toe! Slaap lekker!

Meneer de Uil