Kindervakantiewerkkrant 57

Dag lieve Kijkbuiskinderen,

Vandaag de laatste dag van KVW , maar eerst vertel ik jullie nog iets over vannacht…Gisteravond mochten de kinderen van groep 7 blijven slapen. De avond werd gestart met het smeren van het brood voor de dag erna en het opmaken van de bedden om vervolgens aan te schuiven aan de lange tafels voor het frietfestijn! Echt overal op de tafel lag friet, frikandel, kroket, mayo en curry!

Met de buikjes rond werd gestart met het avondprogramma, met als eerste een stevige workout om de spieren warm te maken. Vervolgens werd de groep opgesplitst en mochten de kinderen en leiding laten zien of ze goed konden handboogschieten of dat ze toch beter waren bij de ‘ultimate frisbee’ wedstrijden…

Daarna liep de spanning op, het was tijd voor…DE SPOKENTOCHT! Ik verklap niet teveel, maar lieve Kijkbuiskinderen, wat was het eng. Ik hoorde overal gegil, geschreeuw en zenuwachtig gelach. Als je volgend jaar blijft slapen, bereid je maar voor…

Vandaag mochten de Kijkbuiskinderen alle spanning van zich af spelen in Klein Zwitserland. Lekker glijden, schommelen en zwieren. Rennen, springen of klauteren. Er was zelfs een voorstelling en een aantal van jullie waagde zich zélfs aan een wedstrijdje midgetgolf. Sommige winnaars hadden wel een beetje geluk… Wat was dat spannend! Om 3 uur was het toch écht tijd om weer naar Venray te gaan en afscheid te nemen met een lach en een traan.

Lieve Kijkbuiskinderen, het was mij weer een waar genoegen om te mogen schrijven voor jullie en jullie papa’s en mama’s, opa’s en oma’s en wie dan ook. Ik duik weer een jaar onder in het Grote Dierenbos…Maar niet zonder jullie te vertellen over één van de mooiste dingen die ik ooit gezien heb. Voor het oog van alle leiding en organisatie heeft EHBO-er Arie zijn Wendy ten huwelijk gevraagd en terwijl de traantjes rolde door zijn verhaal en Wendy volmondig ja zei, barstte er een daverend applaus los. EHBO Arie en Wendy, namens Meneer de Uil: Alle geluk van de wereld toegewenst!
En nu maar knus…. Nee, wacht: Fijne vakantie!

Meneer de Uil